Tonkinees

Tonkinees
actief:10/10
speels:8/10
nood aan aandacht:8/10
affectie: 8/10
luidruchtig:8/10
volgzaam:5/10
intelligent:8/10
onafhankelijk:4/10
gezondheid:5/10
verzorging:3/10
goed met kinderen:8/10
goed met dieren:8/10

De Tonkinees is een ras met een sympathieke persoonlijkheid. Niet echt verwonderlijk, want dit ras heeft het beste van de Burmees en Siamees. Zijn stem is milder van toon dan de Siamees, maar hij gelooft in de lawaaierige vrije meningsuiting van de Siamees en zorgt ervoor dat u hem de nodige aandacht geeft wil als u 's avonds thuis komt. De Tonkinees hunkert, en keert terug, genegenheid en kameraadschap. In tegenstelling tot de rest van je drukke gezin, zal hij altijd mee te doen voor het avondeten. De Tonkinees is een zeer speelse, maar tevens erg nerveuze kat die elke gelegenheid om te spelen aangrijpt.

Geschiedenis

De Tonkinees werd als ras erkend in de vroege jaren zestig, toen de Canadese fokker Margaret Conroy een Burmees kruiste met een seal point Siamees. Het product van deze kruising was een kat met een uitzonderlijk temperament en uitzicht, dat Conroy oorspronkelijk de naam Golden Siamese ("Gouden Siamees") gaf.

Om het ras van de Siamees te onderscheiden, werd de naam veranderd in Tonkanees in 1967. In 1971 stemden fokkers om de naam te veranderen in Tonkinees naar de baai van Tonkin uit Zuid-China en Noord-Vietnam. De naam was mooi en had een leuke exotische klank, ook al heeft het ras niets met de de Golf van Tonkin te maken.

© kattenrassen.eu