Ragdoll

Ragdoll
actief:4/10
speels:7/10
nood aan aandacht:5/10
affectie: 9/10
luidruchtig:5/10
volgzaam:10/10
intelligent:8/10
onafhankelijk:4/10
gezondheid:6/10
verzorging:8/10
goed met kinderen:9/10
goed met dieren:9/10

Ragdolls zijn grote, halflangharige katten met prachtige blauwe ogen. De ragdoll is een colourpoint ras wat betekent dat het lichaam lichter is dan de punten (gezicht, poten, staart en oren). Alle ragdolls worden echter wit geboren. Hun uiteindelijke kleur krijgen ze pas op de leeftijd van 2 of 3 jaar.

Ragdolls vertonen meer interesse in mensen dan andere katten: ze begroeten je als je de deur binnenkomt en volgen je door het huis. Ragdolls zoeken hun baasje op, gaan erop liggen om te slapen en willen in de buurt zijn.

Ragdolls zijn ook zeer intelligente katten en kunnen aangeleerd worden om te apporteren.

Ze hebben een aangenaam karakter en houden ervan te spelen maar houden het dan vrij rustig: ze hebben niet de neiging in de gordijnen te klimmen of op het meubilair te springen.

De ragdoll dankt zijn naam aan zijn lief karakter: deze katten zouden zich laten hangen als een lappenpop wanneer ze opgepakt worden.

De donzige, zijdeachtige, halflangharige vacht heeft weinig onderhoud nodig en is beschikbaar in 4 patronen: bi-color (2 kleuren), van-patroon (kleur enkel op de kroon van de kop en de staart), mitted (witte sokjes, buik en kin) en colorpoint (alle ragdolls zijn colorpoint, maar bij dit patroon hebben de voeten dezelfde kleur). De patronen zijn beschikbaar in 6 kleuren en de punten kunnen in 4 variëteiten voorkomen. De ragdoll heeft dus beschikking over een uitgebreid kleurenpalet!

Geschiedenis

Dit kattenras werd ontwikkeld in de jaren '60 van de vorige eeuw in Californië uit huis- en wilde katten. Door streng te selecteren op de raskenmerken kwam men tot een eenvormig ras.

© kattenrassen.eu