Ocicat

Ocicat
actief:10/10
speels:10/10
nood aan aandacht:8/10
affectie: 9/10
luidruchtig:8/10
volgzaam:3/10
intelligent:9/10
onafhankelijk:5/10
gezondheid:6/10
verzorging:3/10
goed met kinderen:8/10
goed met dieren:9/10

De ocicat ontstond uit het kruisen van siamezen met abessijnen en heeft een wild-patroon. Het karakter is echter dat van een huiskat: het is een lieve, nieuwsgierige en speelse poes die erg op menselijk gezelschap gesteld is.

De ocicat is een intelligent kattenras dat vrij gemakkelijk dingen kan aangeleerd worden. Helaas leren ze ook snel aan hoe ze om eten moeten bedelen!

Deze poezen hechten zich vaak aan een persoon in het bijzonder maar kunnen ook goed overweg met anderen en met andere dieren of kinderen. Het is aan te raden een gezelschapsdier te nemen voor een ocicat die vaak lange tijd alleen moet blijven.

Een andere eigenschap van dit ras is de speelsheid die zich uit in het bespringen van meubels en uitbundig en langdurig spelen met alles wat voorhanden is.

Typisch aan dit ras zijn de luipaardachtige, wilde vlekken in de vacht die in verschillende kleuren beschikbaar is.

Geschiedenis

De ocicat ontstond in 1964 in de Verenigde Staten in een poging een siamees te kweken met de colorpoints van een abessijn. Na enkele kruisingen tussen abessijnen en siamezen ontstond een kitten met de kenmerken van de huidige ocicat. Er werd beslist verder te kweken met dit nieuwe ras dat zijn naam ontleent aan de gelijkenis met de wilde ocelot.

© kattenrassen.eu