Noorse boskat

Noorse boskat
actief:8/10
speels:8/10
nood aan aandacht:6/10
affectie: 9/10
luidruchtig:3/10
volgzaam:9/10
intelligent:9/10
onafhankelijk:6/10
gezondheid:9/10
verzorging:7/10
goed met kinderen:8/10
goed met dieren:8/10

Noorse boskatten zijn echte atleten die ervan houden op boekenkasten en in bomen te klimmen. Nieuwsgierig als ze zijn onderzoeken ze alle hoeken van het huis. De Noorse boskat is een speelse, lieve en vriendelijke familiekat die van gezelschap houdt. In tegenstelling tot sommige andere katten hechten ze zich meestal niet aan een enkele persoon in het bijzonder maar zijn ze allemansvriend. Ook met andere dieren en kinderen kunnen ze uitstekend opschieten.

De langharige, dubbele vacht ruift twee maal per jaar, wat zich uit in een huis vol kattenharen aan het begin van de lente en herfst. Hun dikke, donzige pels vergt relatief weinig onderhoud. Noorse boskatten hebben typisch lange haren aan de rand van de binnenkant van de oren en tussen de tenen.

Dit kattenras is beschikbaar in veel verschillende kleuren en patronen en de ogen kunnen groen, goud- of koperkleurig zijn.

Geschiedenis

De Noorse boskat is een natuurlijk kattenras dat al eeuwen oud is. In oude Noorse mythen die vermoedelijk 3000 jaar geleden ontstonden, wordt al melding gemaakt van langharige katten die vermoedelijk de voorouders waren van de Noorse boskatten zoals we ze nu kennen.

Het ras werd officieel geregistreerd in de jaren '30 van de vorige eeuw.

© kattenrassen.eu