Korat

Korat
actief:9/10
speels:9/10
nood aan aandacht:9/10
affectie: 10/10
luidruchtig:6/10
volgzaam:2/10
intelligent:9/10
onafhankelijk:4/10
gezondheid:4/10
verzorging:3/10
goed met kinderen:6/10
goed met dieren:6/10

De korat is een zeer lieve kat die veel affectie verlangt. Korats zijn minder vocaal dan hun Siamese verwanten, maar slagen er wonderwel in hun wensen duidelijk maken met hun lichaamstaal.

De korat is - net zoals de meeste Oosterse rassen - een nieuwsgierige, speelse en sociale kat die veel aandacht vraagt. De korat houdt van gezelschap en kan moeilijk alleen blijven. Ze houden van kinderen, honden en andere katten, maar zullen niet snel het gezelschap opzoeken van mensen die ze niet kennen.

Door zijn bovengemiddelde intelligentie, nieuwsgierigheid en (hyper)activiteit is de korat bij uitstek geschikt om trukjes aan te leren. Als hij niet wordt beziggehouden verveelt hij zich al snel.

De korat is een compacte, gespierde en gezonde kat met een typische blauwe vacht die weinig onderhoud vergt.

Geschiedenis

De korat is een oud kattenras dat zijn oorsprong heeft in Thailand. De eerste afbeeldingen van een korat dateren al van eeuwen geleden. In Thailand wordt hij aanzien als een symbool van geluk.

Het ras werd ingevoerd in Engeland aan het einde van de 19de eeuw als een blauwe siamees. Pas in de tweede helft van de 20ste eeuw werd het dier opgevoerd op shows in de Verenigde Staten. De korat werd officieel erkend als ras in 1967.

© kattenrassen.eu