Amerikaanse korthaar

Amerikaanse korthaar
actief:5/10
speels:8/10
nood aan aandacht:6/10
affectie: 7/10
luidruchtig:3/10
volgzaam:8/10
intelligent:6/10
onafhankelijk:7/10
gezondheid:8/10
verzorging:3/10
goed met kinderen:9/10
goed met dieren:9/10

De Amerikaanse korthaar is een zeer evenwichtig kattenras. Leden van dit kattenras houden in bijna alles de gulden middenweg aan: ze houden van aandacht, maar moeten niet constant op de schoot liggen. Ze zijn speels maar klimmen niet in de gordijnen. Ze zijn van gemiddelde grootte en passen zich gemakkelijk aan.

Het is een ideale gezinskat: sociaal, intelligent, goed met kinderen en andere dieren en makkelijk te trainen.

De Amerikaanse korthaar houdt er niet van om opgepakt te worden. Deze fiere kat houdt van zijn onafhankelijkheid.

Er bestaan tientallen verschillende kleuren en variƫteiten, maar de Amerikaanse korthaar is vooral gekend en gewild in zilver tabby patroon.

Geschiedenis

De eerste Amerikaanse kortharen werden door de Europese kolonisten ingevoerd op het nieuwe continent aan het begin van de 17de eeuw. Hun taak bestond erin de nieuw opgerichte boerderijen vrij te houden van muizen. Omdat het werkkatten waren werd gekweekt op hardheid en gezondheid.

Met het invoeren van allerhande exotische rassen werd de genenpool verdund. Aan het begin van de 20ste eeuw besloten enkele liefhebbers een kweekprogramma op te zetten om de natuurlijke schoonheid en het milde temperament dat zo kenmerkend is voor dit ras, te behouden.

© kattenrassen.eu